Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2010 18:50 - Държавата ни само иска и иска и иска! И взима и взима и граби!!!
Автор: emanuilova Категория: Други   
Прочетен: 968 Коментари: 1 Гласове:
1



В България всяко трето семейство е бедно – не може да изхранва децата си. Това показва проучване на института „Отворено общество”.  Показва нещо, което всички знаем и всеки ден ни смачква физиономиите и кара прословутият нихилизъм на нашенци да придобива космически мащаби. Единствената полза от това социологическо проучване е, че придава на мрачната българска действителност един вид научна тежест. Друг е въпросът, че на много хора дори горната статистика изглежда неприлично розова. 

Но какво като въпросното проучване показва повсеместната мизерия българска?  Кой ще чуе? И кой ще си мръдне пръста да промени нещата? Българите почти като шведите работят горе-долу половин година за държавата си – толкова време е необходимо от мизерните заплати да се платят всички възможни данъци, такси и т.н. Но за разлика от нас шведите не само плащат, но и получават. Получават една от най-подредените и спокойни и чисти във всяко едно отношение – и в буквален, и в преносен смисъл, държави. Такава, че ако родителите по някаква причина / случват се какви ли не неща в живота на човека/ не са способни, поемат грижата за децата. 

Тук държавата само иска и иска и иска… И взима и взима и граби. И кожи съдира и в затвора вкарва, за да си вземе своето, бетонирано със закони, гласувани от шепа корумпирани задници. И не връща нищо, или почти нищо.  Сега стоварва цялата тежест на кризата върху мачкания десетилетия наред от държавен „валяк” българин.

 Никога, никъде, никаква /дори и най-гениалната / реформа не е успяла и няма шанс да успее, ако не е обърната към хората. Защото макроикономическата стабилност, защото фискалната дисциплина, не пълнят сутрин чашата на детето ти с топло мляко, нито му обуват крачетата, за да не мръзне през зимата.

 Реформи, обърнати навсякъде другаде, не и към човека в България… Сега най-важно е Брюксел да хареса управляващите. Преди най-важно беше Русия да хареса управляващите. Още по-преди – Хитлер да хареса  управляващите, още по-по-преди… Така е от десетилетия и столетия. Народа – кучета го яли.

 Какво лицемерие, каква порнография! 

Колкото и да е висок все още рейтингът на сегашните управляващи, то е само защото българинът знае, че промените не стават за един ден. Много скоро на власт имащите ще се наложи да разберат, че ще бъдат изритани при първа възможност, ако продължават да гледат в ъгъла на небето, а не в паничката на детето…

Но не само на тяхното. А на всяко българско…

Този текст е l взет от www.snaiper-bg.net




Гласувай:
1



1. анонимен - ZNAI
12.08.2010 21:08
И хората грабят! И ток, и вода, и парно!
И банки, и офиси, и инкасо.
И карат като диви, въпреки огромните глоби и хилядите копои по пътища и паланки.
И се трепят един друг за 50-100 лева!
И геронтофилия и зоофилия и т.н. да не продължавам!
Правилно си напипала - реформа трябва да е само в положителен
смисъл, обърната към човека!
Истинската дума за другото е геноцид!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: emanuilova
Категория: Други
Прочетен: 299249
Постинги: 121
Коментари: 141
Гласове: 218
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930