Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2010 21:50 - Чакайте голям сеир: Яне Янев обяви война на МВР министъра!
Автор: emanuilova Категория: Други   
Прочетен: 1121 Коментари: 0 Гласове:
0



Спомняте ли си как лидерът на РЗС влезе в парламента на последните избори? Със сигурност не сте забравили. Той стреляше с компромати във всички посоки, някой от които наистина много сериозни. Влезе в Народното събрание обаче и стана по-кротък от агне.

Достатъчно беше обаче Алексей Петров – Трактора, обвинен, че е кръстникът на организирана престъпна група за рекет и пране на пари „Октопод“,  да излезе под домашен арест. И Яне пак да се развихри като един същински Фантомас. Този път лидерът на РЗС  вдигна / разбирайте Алексей Петров/ вдигна летвата твърде високо – компроматът стреля право в сърцето на Цветан Цветанов – и дясната, и лявата ръка на бате Бойко.

От РЗС обвиниха вътрешния министър Цветан Цветанов в търговия с влияние и поиска специална анкетна парламентарна комисия да разследва „шест недвижими имота с неясен произход на средствата и способите за придобиването им“.

На анонсирана от предния ден пресконференция, лидерът на партията и личен политечески слуга на Алексей Петров, Яне Янев обвини действащия вицепремиер Цветан Цветанов в тройна лъжа:

- че семейството му притежава четири апартамента, прехвърлени от неговите и на съпругата му родители;
- че един от апартаментите му бил ново строителство със средства от банков кредит, който щял да погаси с продажба на стария си семеен апартамент;
- че цялото му имотно състояние е декларирано пред Сметната палата още като зам.-кмет на Столичната община.

От РЗС раздадоха копия на нотариални актове и други документи, които оборват според тях тези твърдения.

Благосъстоянието на семейството на вътрешния министър за около една година се е увеличило с около 565 000 лева, сметнали експертите на партията. Основният им анализ водел до извода, че „никое семейство на средни чиновници, при положение, че не развива и никога не е развивало бизнес и няма реституирани имоти в София, не може по законен начин внезапно да придобие четири апартамента и два гаража на обща стойност близо половин милион лева, дори да се абстрахираме от нереално ниските цени, по които са декларирани“.

Някои от имотите са били подарени от димитровградската фирма „Ти Ви Би“ ООД от кръговете на ДПС. Това даде повод на лидера Яне Янев да обобщи, че „коалицията между ГЕРБ и ДПС е на имотно-икономическа основа“.

Естествено, министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов отговори, че всичко по декларациите му пред Сметната палата е точно и коректно.

Очевидно се задава голям сеир. От едната страна на фронта е силово министерство, от другата – следствен бивш агент на ДАНС и говорителя му – Яне Янев. Може да се прогнозира, че някой трети ще спечели, когато двама се карат. И не е чак трудно да се досетим за името му – Б.Б

Този текст е публикуван в www.snaiper-bg.net


Тагове:   война,   обяви,   Янев,   МВР,   министъра,   данс,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emanuilova
Категория: Други
Прочетен: 296831
Постинги: 121
Коментари: 141
Гласове: 218
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031