Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2010 16:34 - Да има изненадани? Съдът оправда братя Галеви!
Автор: emanuilova Категория: Други   
Прочетен: 590 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.11.2010 16:37


Окръжният съд в Кюстендил намери скандалните бизнесмени, станали известни като тандема братя Галеви, без да са братя, за невинни. Преследваните от Темида още от ерата на Румен Петков, когато се подвизаваше като министър на вътрешните работи, за босове на престъпна група и за рекет, се оказаха кротки агнета. Дай Боже – наистина да са такива…

Прието е решенията на Темида да се приемат без да се критикуват. Нали за това се лишаваме дори от храна,  нали за това нямаме с какво да си платим отоплението през зимата, нали за това обличаме децата си с дрехи втора употреба – за да има кой да трепери над справедливостта в тази държава?

Да не говорим, че всяко некомпетентно мнение по въпроса, се тълкува като аматьорска и преднамерена – нещо повече – злоумишлена, намеса в работите на така наречената трета власт.

То е почти същото като при избори – няма значение какви и за кого: изгубилата мнозинство партия / несависимо дали изборите са били честни или нечестни, купени или безсребърни – ако въобще има в България такова животно…/ трябва да признае публично поражението си, но да признае и победата на конкуренцията..

Има ли изненадани от  „новината“ за оправдаването на тъй наречените /не солунски/ братя Ангел и Христо Галеви в България?  Едва ли. Това в България със стопроцентова сигурност можеше да предскаже кой да е овчар, който не носи по кърищата вместо гега лаптоп /още подробности – вижте тук/ и който дори не знае какво е това чичко Гугъл…

Така наречените братя бяха обвинени за организиране и ръководене на престъпна група. Почти пълен работен ден – според Кодекса на труда в България, продължиха пледоариите на прокуратурата, защитниците и гражданските ищци /Дано Господ пази тях и близките им!/.

Съдът даде право на последна дума на подсъдимите. Това поне е разбираемо и наистина много човешко – братя Галеви не се признаха за виновни и заявиха, че искат да бъдат оправдани, съобщава агенция Фокус.

Искай! И ще ти се даде!, твърди Светото писание. И получихме поредното доказателство, че това е проверена в живота истина. Братята поискаха и получиха своето. Няма лошо. Един Господ знае каква е истината в тази история /това – наистина – без ирония/. Лошото е, че и много други невинни в България искат справедливост, но все не я получават…

И точно тук е най-големият проблем на България…

Този текст е взет от www.snaiper-bg.net




Тагове:   оправда,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emanuilova
Категория: Други
Прочетен: 298918
Постинги: 121
Коментари: 141
Гласове: 218
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930