Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2011 16:14 - Мундари на пукник
Автор: emanuilova Категория: Други   
Прочетен: 1719 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Истина ли е, че тоалетните в България смърдят ужасно, попитал Рууни съотборника си Бербатов (вижте подробности тук).

Истина е Рууни, срамна и миризлива истина, но това е положението. Нищо, че нашето момче Бербо, макар и футболист, но очевидно дипломат по природа, е успял да защити родината си. И да я изкара по-чиста, отколкото всъщност е.Защитавайки България Бербатов е бил принуден да премълчи това онова. Примерно, че миришат и са нечисти не само тоалетните на стадионите, но дори и тези, за които плащаш, за да облекчиш естествените си нужди. Премълчал е, че миришат лошо мазетата и стълбищата на кооперациите, че миришат околоблоковите пространства, защото са по-големи или по-малки сметища.

Не е казал също така, че миришат и прелестни кътчета от красивата ни природа, защото мундари са си правили пукник (разбирайте – пикник). И докато са давали жега на чалга хитове им е ставало все по-хубаво и хубаво. Дотолкова, че започват да хвърлят дето им падне омазани от скарата найлони и всевъзможен пластмасов боклук. В самия жест на хвърлянето е закодиран взрив от чувства. А поради липса на фойерверки под ръка в най-близкия камък се разбиват с трясък стъклени бутилки. Разлитат се вече несъбираеми стъкла във всички посоки. Но така поне от части духовната потребност от пуцане в левия ъгъл на небето до някъде е задоволена.

Премълчал е, че и много българи си понамирисват солидно без дори окото им да трепне. Просто са си свикнали със собствените „аромати” и ги смятат да дадени от Бога. Но това е най-лесно за скриване, защото на Рууни едва  ли ще му се наложи да ползва български обществен транспорт. Нека си остане с впечатлението, че поне там нещата са може би малко по-цивилизовани. Едва ли ще му се наложи да се качи и на български влак. Иначе щеше да види километри и километри многогодишен боклук, който не прави впечатление нито на съответните общини, още по-малко на шефовете на БДЖ, които стига да поискат могат да скръцнат със зъби, да направят съответната организация и да поддържат по друг начин сервитутната ивица.

Толкова е мръсно на всяка крачка, дотолкова сме свикнали да гледаме без да виждаме мръсотията, че дори не си даваме сметка в каква среда живеем и защо са шокирани гостите ни от някои чисти държави.

Може би когато започнем да се дразним истински от всичката мръсотия, която ни заобикаля и която сами си я поддържаме, когато разберем, че не е срамно да развъртиш метлата по общото стълбище, а е по-срамно е да не го направиш, тогава не само от вън, но и от вътре може би ще станем малко по-чисти. С всичките последици от това.

Автор: Елена Емануилова
Този текст е взет от www.snaiper-bg.net





Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emanuilova
Категория: Други
Прочетен: 297528
Постинги: 121
Коментари: 141
Гласове: 218
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031