Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2015 10:53 - Стивън Хокинг: Извънземни номади могат да ни пленят и колонизират
Автор: emanuilova Категория: Други   
Прочетен: 1233 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.02.2015 10:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

„Извънземните могат да възприемат човешкото общество като примитивно и незначително и да нападнат нашата планета заради природните й ресурси“.

Половин век лов по Проекта за търсене на извънземен разум (SETI — Search for Extra-Terrestrial Intelligence) няма никакъв резултат. Междувременно известният физик Стивън Хокинг (на снимката) вярва, че провалът на SETI и други, които се надяват да осъществят контакт с извънземен живот, може да е нещо добро: извънземните, казва той, може би, не ни харесват.

Хокинг разви своята хипотеза в четири серийния телевизионен филм по канал „Дискавъри» (Discovery Channel) и предизвика бурни реакции.

Той отдавна смята, че съществува извънземен живот, поне на базата на необятността на вселената. А голяма част от това, което е извън нашата планета е само един прост микробен живот. Но въпреки това „нови“ цивилизации наистина може да съществуват и да са на много по-напреднал етап от нашата. Това не означава, че с тях можем да бъдем приятели.

„Ние трябва да погледнем себе си, за да разберем как интелигентен живот може да се превърне в нещо, с което не бихме поискали да се срещнем. Представям си, че те биха могли да живеят в големи кораби, след като са изхарчили всички ресурси на родната си планета. Такива напреднали извънземни може да са станали номади, интересуващи се от пленяване и колонизиране на всяка планета, на която те могат да попаднат » (The Times).

 Ако извънземните все пак решат да погледнат нашата бледа синя точка (бел. ред.:така изглежда планетата Земя, заснета от периферията на Слънчевата система. А изразът „бледа синя точка“ е на легендарният Карл Сейгън), то, предсказва известният британски учен, те могат да дойдат при нас не в духа на мир и разбирателство, а по-скоро в духа, с които европейците са завладели и колонизирали американските индианци и каквото са сега Съединените щати. Тези извънземни може да възприемат нашето човешко общество като примитивно и незначително, и да нападнат нашата планета заради природните й ресурси, казва казва ученият.

Въпреки твърдението на Хокинг, че контактуването, което искат да осъществят учените от SETI, би било много рисковано за нас, той е също така разглежда възможността за това, че никога няма да имаме такава възможност, дори ако напреднали цивилизации от далечни светове съществуват.

„Може би те са се взривили веднага след като са открили, че E = mc2. Ако за развитието на цивилизациите са необходими милиарди години, те могат да изчезнат, както се казва, „за една нощ“, след което, за съжаление, ние няма да имаме никаква възможност да научим нещо за тях „(MSNBC)

www.snaiper-bg.net

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emanuilova
Категория: Други
Прочетен: 296831
Постинги: 121
Коментари: 141
Гласове: 218
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031