Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2015 10:45 - Гръцките кИфтета
Автор: emanuilova Категория: Други   
Прочетен: 1589 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Вбесявам се, когато чуя коментари за южните ни съседи от типа на: "Така им се пада! Га ядаха кИфтетата - не рИваха. Сега да рИват!. Комшиите са хитри византийци, не за първи път им опрощават борчове" и т.н. Такива са най-масовите коментари. Някой сякаш иска да ни внуши на подсъзнателно равнище да приемем това като собствена позиция и да си кажем: добре сме си тук - мизерия, ама стабилна и спокойна.

И защо се вбесявам? Защото с цялото орязване на доходите им, след скоростното затягане на коланите, стандартът на гърците е в пъти по-висок от този на средния, не на бедния оскотяващ и оглупяващ от мизерия българин. Кафенетата им се пукат по шевовете, средните гърци продължават да си държат на работа и да плащат заплатите на българските си прислужници... Богатите - тях няма защо да ги мислим.

Иначе казано - въпреки корупцията, въпреки кражбите на най-високо ниво държавниците на Гърция са давали парче от баницата и са осигурявали достоен живот и на хората си. Как да няма самочувствие такъв народ?

А колкото до кредиторите? Не се съмнявайте, че става дума за банкстери! Те отпускат заеми, за да се нагушат със суми, за които много сектори от бизнеса не могат и да сънуват. Те вероятно отдавна са си занулили отпуснатите на Гърция кредити, сега натискът е да не изпуснат мазните си печалби. Те отпускат абсолютно съзнателно заеми на неплатежоспособни страни, за да ги ограбят при първа възможност - като се започне от спестяванията на хората и се стигне до изнудването за продажба на безценица на цели парчета от съответната държава. Спомняте ли си как се заговори за продажба на цели гръцки острови, за да се върнат част от заемите - това е целта на занятието.

Вижте мръсната схема за ограбване на цели държави на МВФ и на Световната банка тук, разказана от един икономически убиец.

А ние, българите, очевидно си заслужаваме съдбата - избираме си двупръсточели или доказани мафиоти за управници, с редки изключения излизаме на протести и то - само ако някой мръсен играч ни плати... Стотина-двеста управници, дори въоръжени,  да не би да са по-силни от няколко милиона души?

Така че - нямаме право да се сърдим на съдбата си...И нека кажем с ръка на сърцето: Евала бе, Гърция! Дано победата й над бакстерите бъде пълна и необратима.

Автор: Елена Емануилова





Гласувай:
5



1. deusson - Бълагарския мозък се пере най-добре!
06.07.2015 17:57
Все пак сме патриоти, няма как да не им наплюем поне кюфтетата на гърчулята. Картинката е тъжна и срамна, но лошото е, че едни и същи изводи водят до различни резултати. По друг начин казано, предпочетохме да охулим съседите, вместо да осъзнаем и променим собствената си каша. Нищо ново от тази страна на рая. И пак извадихме късмет, че се случва на тях, а не тук, защото вече нямаше да ни има дори като проекция. Сега поне имаме пример различен от "неизбежния", който ни е внушен. Има и една допълнителна разлика - при нас икономическите убийци идват по-често от изток, отколкото от запад.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: emanuilova
Категория: Други
Прочетен: 299091
Постинги: 121
Коментари: 141
Гласове: 218
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930