Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2010 20:55 - Най-сетне: Булдозери край морето! Защо обаче удариха първо цацата?
Автор: emanuilova Категория: Политика   
Прочетен: 1117 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 15.11.2010 20:56


Несебърчани се вдигнаха днес на бунт и за разлика от много манипулирани през последните години протести /още подробности – вижте тук/– съвсем не на ужким. В този български архитектурен шедьовър край морето след 20 и косур  години безобразия и престъпно бездействие започнаха да събарят незаконни постройки. Нещата край морето са тотално изпуснати.

Нещата по красивия ни морски бряг са тотално ОСРАНИ и вмирисани! Повсеместно, алчно, безотговорно, подкупно, престъпно! И вече дори и булдозерите не са в състояние да спасят нещата…
  Жал ми е за вас, мили протестиращи от Несебър. Но нито грам съжаление за незаконните ви постройки. Жално е, защото в едно сте абсолютно прави: Кирките и булдозерите не започнаха да срутват тъпите бетонови кокошки за златни яйца –  циментовите изчадия по Слънчев бряг, Свети Влас, Златни пясъци и т.н.  Те започнаха от едни магазини наистина от две стаи в Стария Несебър.
  А това си е точно в стил „ за кокошка – няма прошка, за милиони – няма закони”. Ей този тип правораздаване вбесява вече десетилетия цяла България. И не просто я вбесява, а кара народът да си мрази от сърце държавата…

  Да, ама  пък от друга страна става дума за незаконно строителство в Стария Несебър. Световен паметник на културата!
  Хората не са виновни, че са престъпили от другата страна на „чертата”, защото в продължение на много години виждаха как го правят безнаказано представителите на закона в България. Дори само един пример като социално слабите магистрати, които в качеството си на сетни сиромаси си построиха хотели на първа линия край морето, е достатъчен. За всеобща скръб – той съвсем не е единствен.
  Бойко Борисов за година и малко мандат натвори сумати глупости и недомислия. За Булдозерите край морето, край прелестния язовир „Ивайловград” и тъй нататък обаче – браво!
  Въпросът е да не си остане само със силовата атака срещу дребните въшки от Несебър.
  Ако си позволи този отвратителен сценарий, познат на всички  – това в Несебър ще е най-извратеняшката и несправедлива история не само през последните 21 години от тъй наречената демокрация в България. А въобще.
  Тежко на съборените дребосъци. Но тежко и на Бойко тогава…

Този текст е взет от www.snaiper-bg.net



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. kass - emanuilova
15.11.2010 21:42
На мен по ми се ще да видя булдозери при алчните подкупни чиновници допуснали тези постройки, аман от тия назидания и показни екзекуции, за собствениците престъпили закона - глоба и срок да преместят или сами срутят и изчистят терена, за чиновниците лапнали рушветите, за тяхната безстопанственост и безотговорност - затвор! Това е справедливост...
цитирай
2. pitashtia - Решение има
16.11.2010 14:14
Когато незаконните постройки не пречат на природата, няма смисъл да са гътат, а собствениците трябва да заплатят терена в двоен размер по пазарни цени и глоба равна на пазарната оценка на имота. С други думи ако строителството на този терен по принцип е разрешено или може да се разреши, не се гъта , а се плаща глоба. Ако върху същият терен може да се построи и законно, какъв е смисълът, ако построеното отговаря на изискванията за отстояние и безопасност, на строителните норми. Защо изобщо ако строиш в свой парцел и за себе си и събарянето на сградата не застрашава никого, някой ще ти разрешава или забранява и ще пълниш гушите на архитекти и чиновници. Един гараж не можеш да си сложиш в собственият двор. Принципа трябва да е следният: Когато отстоянието от съседите и улицата е по-голямо от височината на сградата , а разгърната площ не надвишава половината от площа на парцела, строителството не изисква разрешения и уведомяване на властите.Ако типадне на главата си е твоя работа. Единственото изискване трябва да бъде застраховката.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: emanuilova
Категория: Други
Прочетен: 298386
Постинги: 121
Коментари: 141
Гласове: 218
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930