Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2011 16:26 - Бягай строителство, че идааа!
Автор: emanuilova Категория: Политика   
Прочетен: 8882 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 14.09.2011 16:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Управляващите назначиха на ключово министерство, през което минават стотици милиони евро за инфраструктура от фондовете и още толкова от бюджета, 28-годишен младеж за заместник-министър – Николай Нанков. И изумиха за пореден път електората с удивителната си кадрова политика ( още подробности – вижте тук). При това имат горчив личен опит в тази насока. 

Нека си спомним младата измамница Калина Илиева, която също управляваше доста време стотици милиони от еврофондовете. И тя беше горе-долу на същата възраст – 29-годишна. И очевидно – нищо не разбираше от работата си. Умееше единствено да изпраща сигнали срещу стотици български бизнесмени в ОЛАФ – службата за борба с измамите при ЕК. Просто ги топеше. Самата тя измамничка – с фалшива диплома от Германия и с бременност, която без никакъв страх от Бога обяви за тумор. 

Но не е въпросът само във фалшивата и диплома. Нека за миг само допуснем, че дипломата й беше получена след упорит труд над учебниците. Това щеше да означава само едно: че напористата кариеристка щеше да има зад гърба си само 2-3 години трудов стаж на възможно най-ниските изпълнителски нива. Хайде всички ние, които сме с дипломи от университет, да си спомним на какви умения и познания сме можели да разчитаме 2-3 години след дипломирането си? Честният отговор е: на Никакви! Особено, ако сме се дипломирали в българско висше учебно заведение. В повечето случаи това означава, че дори да не сме си вземали изпитите с преписване ии подкупи, сме били принудени да зубрим  куп ненужни неща, които дори общата култура не обогатяват – просто – това се искаше от нас. Но практически умения? Почти никакви. И после от първия си работен ден започвахме да караме второто си висше – този път истинското, което наистина ни учи на нещо полезно и потребно. 

Такива като новия заместник.министър на регионалното развитие и благоустройството не са завършили дори първия семестър на „второто” си висше. Следователно? 

Следователно някой си назначава послушко, който да вика неуморно ура на всеки началник, дори, ако началникът върши глупости и престъпления. И да подписва всичко, което му се изпречи пред очите дори когато е глупост или престъпление. Или пък обратното – да стопира всичко свястно, защото нищо не разбира, но така гащите са вързани и по-трудно падат. А после, когато му дойде времето, да гръмне като изгорял бушон, когато глупостите и престъпленията дадат на късо. 

Това момче много скоро ще бъде хвърлено на кучетата... 

А иначе, по отношение на преките му задължения българските тарикати, които знаят как да имитират дейност и да си живеят живота докато „бачкат” отдавна са го измислили: Бягай работо, че идвам”. 

За новия заместник-министър, който иначе може да си е съвсем свястно момче, повече приляга версията: 

„Бягай строителство, че идааа!

Този текст е взет от www.snaiper-bg.net





Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emanuilova
Категория: Други
Прочетен: 298392
Постинги: 121
Коментари: 141
Гласове: 218
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930