Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2018 18:04 - Д-р Николай Михайлов: Мащабните цели в този свят крушират и са свързани накрая с едно зло
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 5458 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Изтокът и Западът твърде много си приличат България е древна култура, свързана е с Русия чрез разменени велики дарове - ние сме дарили, както и патриарх Кирил има доблестта да признае - православието на Русия, а те ни върнаха този жест с литература", смята още Николай Михайлов.

Светът никога не е бил особено центриран, но сега състоянието му поражда тревога. И министър-председателят потвърди тази всеобща тревога. Това коментира психиатърът д-р Николай Михайлов в "Панорама".

image

"Проблемът е свързан с обстоятелството, че противоборството между Изтока и Запада стана твърде остро. До такава степен, че във въображението възникват сценарии на загубен контрол върху ситуацията", коментира той.

 

Според д-р Михайлов Изтокът и Западът твърде много си приличат. Това са свръхсили с месиански инстинкт. Не могат да си спестят истината и не могат да я спестят никому. Психиатърът отбеляза, че българите нямат руската тревога да разберат кои са. Руснаците откакто се помнят са дълбоко разколебани от собствената си идентичност. И в това е чарът им. Руската душа е свързана с този велик саморазпит.

"Българите са по-скромно устроени и имат дар да живеят в малкия обем на един непретенциозен живот. Дар е, защото то предполага прозрението, че мащабните цели в този свят крушират и са свързани накрая с едно зло", обобщи той.

 

"България стартира свободния си исторически живот с един възторг по отношение на своя освободител и веднага след това е върхлетяна от съмнения дали този освободител няма да пороби страната. България е древна култура, свързана е с Русия чрез разменени велики дарове - ние сме дарили, както и патриарх Кирил има доблестта да признае - православието на Русия, а те ни върнаха този жест с литература", смята още Николай Михайлов.

 



Гласувай:
4



1. elahikari - Watchdog
24.03.2018 18:08
Прав е докторът, но е и достатъчно съобразителен да не банализира тезите си с повече конкретика, тъй като най вероятно ще бъде ''изобличен'' като предател на правата вяра в новите ''западни'' ценности. Все пак чувството за самосъхранение у всички нас е особено силно, каквато теза изказва и той самия. Иначе е много точен. Така например ако си представим ''мащабна цел'', няма как в съзнанието ни да не възникне ''мечтата за единна Европа'', каквото и да означава това. За това и други подобни неща говори докторът. Достатъчно е да бъде слушан внимателно.
цитирай
2. radostinalassa - На какво се надяват ?
25.03.2018 17:24
Според Сидоров подземните градове за скатаване на юдеите са разрушени през 2012 година. Нима са изградени нови ? Или всичко е само театър най - вероятно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819546
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565